Richtlijn LSH in de praktijk

12 Feb

In 2010 werd in Nederland de richtlijn ‘Opvang van patiënten met licht traumatisch hoofd/hersenletsel’ ingevoerd. De verwachting was dat deze richtlijn tot een afname van het aantal CT-scans en opnames zou leiden. In de praktijk lijkt het echter anders..

Onze NVSHA voorzitter, Crispijn van den Brand, heeft met een aantal collega’s een voor-na studie gedaan, met interessante resultaten. Deze is afgelopen week in het NTVG gepubliceerd.

Lees hier verder.

LSH-algoritme

Ik ben benieuwd of jullie dezelfde ervaring delen.

Linda

 

Advertisements

One Response to “Richtlijn LSH in de praktijk”

  1. reneverbeek February 12, 2014 at 14:14 #

    Ik deel die ervaring zeker. En de richtlijn, die niet overeenkomt met de manier van werken van huisartsen, zorgt ook voor lastige situaties. Dat wil zeggen, niet lastig als je blind het algoritme volgt. Regelmatig sturen huisartsen patiënten in voor ander letsel dan licht schedel hersenletsel (LSH), opgelopen bij een val. De beoordeling en behandeling omtrent het LSH handelen ze zelf af, maar hebben onze hulp nodig in de diagnostiek en/of behandeling van ander letsel. Maar dan komt die patiënt op onze SEH en valt onder onze zorg. Kijken we dan alleen naar de reden van verwijzing of moeten we als professionals verder kijken dan dat? In het laatste geval resulteert dit dan vaak automatisch in een CT-cerebrum.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s