The 7th Dutch NorthSea Emergency Medicine Conference

12 Jun

NVSHA congres 2013

Vorige week was het weer zover, het jaarlijkse NVSHA congres in Egmond aan Zee. Zoals altijd was het weer erg gezellig en leerzaam om de collega SEH-artsen uit Nederland te ontmoeten. De kwaliteit van het congres wordt echt met het jaar beter en dat is een compliment aan de congrescommissie! De CAT walk en abstracts worden ook steeds beter! Dat belooft veel goeds voor volgend jaar tijdens het EuSEM 2014 in Amsterdam.

Het congres vond plaats op 6-7 juni, maar op 5 juni waren al de volgende pre-conference workshops:

–          Ultrasound in the ED, the FAST was only the beginning….

–          Kindermishandeling

–          Lean

–          Mini HAZMAT

–          The Crashing Tox Patient in the SEH

Zoals jullie zullen begrijpen is het onmogelijk voor mij om ze allemaal te volgen, maar ik heb wel over allemaal zeer positieve reacties gehoord. Zelf ben in naar de Ultrasound workshop geweest, welke zeer leerzaam en gezellig was. De FAST kwam kort aan bod, maar verder werd er ook onderwijs gegeven over o.a. echo-onderzoek naar een DVT, echo van de vena cava inferior, het oog en het hart.  Deze workshop is ontwikkeld en werd gesuperviseerd door de mensen van van de sectie spoedechografie en daarnaast oprichters van Dutch Emergency Ultrasound (DEUS), die tevens een 2-daagse cursus spoedechografie geven in Houten (http://www.osg-vvaa.nl/cursus/spoedechografie). Er was überhaupt veel aandacht voor spoedechografie op het congres, want Mike Stone (website: bedsideultrasound.com), de echogoeroe uit Amerika was ook aanwezig.

Echogroep

Het echoteam!

Het congres werd op 6 juni geopend door onze voorzitter Menno Gaakeer, waarna ik samen met Robert-Jan Bergman, Lotte Schutte en Mariska Zwartsenburg mocht presenteren over Social Media en Spoedeisende Geneeskunde. Ga naar de website emrookies.org als u de presentatie terug wilt zien. Deze website is een fantastisch nieuw intiatief van Robert-Jan en Lotte en ik kan dan ook  iedereen aanraden om deze site te volgen!

Mariska Zwartsenbrug

Mariska Zwartsenburg

Tijdens deze presentatie werd tevens #DEMC13 (Dutch Emergency Medince Conference 13) geintroduceerd. Deze hashtag werd gebruikt voor de Twitter Fountain in de hal, wat inhoudt dat alle tweets met #DEMC13 zichtbaar werden op een scherm. Dankzij Michiel Tebbes (SEH-arts in het Deventer ziekenhuis. Website: meddr.nl) werd dit een groot succes! In totaal 200 tweets, 5900 mensen bereikt en 11.000 gelezen berichten!

Hieronder vindt u een samenvatting van de verschillende #DEMC13 tweets.

twitterbericht 1

twitterbericht 2

twitterbericht 3

twitterbericht 9 (4)

twitterbericht 4

twitterbericht 5

twitterbericht 6

twitterbericht 7

twitterbericht 8

Ook dit jaar werden de NVSHA-awards weer uitgereikt en wij van EMDutch willen de winnaars van de NVSHA-awards van harte feliciteren met hun zeer verdiende prijs! (Christian Heringhaus en Pieter van Driel) Voor ons van EMDutch was het al een grote eer om genomineerd te zijn!

Tot slot kunnen we wel zeggen dat het congres een enorm succes is geweest en volgend jaar op EuSEM in Amsterdam zal alles nog veel grootser zijn. Wij hopen dan ook op een veel grotere Twitter Fountain en de hashtag is al bekend: #EuSEM14. Ben je geïnteresseerd in hashtag van andere Spoedeisende Hulp Congressen, kijk op: http://emimdoc.wordpress.com/conferences/.

Tot ziens in Amsterdam,

 Egon

EuSEM14 flyer

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s